Posa un cor blau contra el tràfic de persones

Els emojis s’han convertit en una part inherent de les comunicacions de text, a través d’aplicacions de missatgeria instantània i de les xarxes socials. Fins i tot, des del 2014, compten amb un dia mundial propi que se celebra el 17 de juliol. Però quina relació té un d’ells amb el tràfic de persones?


L’Oficina de Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC, per les sigles en anglès) va llançar el 2008 la campanya internacional Cor Blau 💙 (Blue Heart) contra el tràfic de persones. Aquesta iniciativa de sensibilització pretén lluitar contra el tràfic de persones i el seu impacte en la societat.


El Cor Blau, com a símbol, representa la tristesa de les víctimes del tràfic de persones i ens recorda la insensibilitat dels que compren i venen a altres éssers humans. L’ús del color blau de les Nacions Unides també demostra el compromís de l’Organització amb la lluita contra aquest delicte que atempta contra la dignitat humana.

UNDOC

A nivell de Catalunya, concidint amb la primera edició del Dia Mundial Contra el Tràfic de Persones, el 30 de juliol del 2014 va néixer Cor Blau Cat, que es fa ressò de la iniciativa internacional Nacions Unides.