Nota de premsa Ucraïna: milers de persones en risc de tràfic de persones

En el marc del projecte TIATAS*, SICAR cat juntament amb Proyecto Esperanza llancen avui una nota de premsa conjunta sobre com el conflicte a Ucraïna incrementa el risc que milers de persones es converteixin en víctimes de tràfic de persones.

Les xarxes de tràfic s’aprofiten de la vulnerabilitat i desesperació de la població que a Ucraïna abandona casa seva i els països de trànsit i destí han d’augmentar i reforçar les seves mesures de prevenció contra el tràfic de persones.

Juntament amb altres ONG europees, pertanyents a La Strada International, les dues entitats promouen accions de prevenció com a recomanacions bàsiques de seguretat per a les persones que fugen del conflicte a Ucraïna. Les recomanacions, en anglès, ucraïnès, castellà i català, se centren en la necessitat de reforçar la seguretat de la població durant el desplaçament a un lloc segur per evitar situacions de més vulnerabilitat.


*Sobre TIATAS (Transnational Initiative Against Trafficking in the context of Asylum Systems-Iniciativa Transnacional contra el Tràfic de persones en el context dels Sistemes d’Asil): El projecte TIATAS té com a objectiu millorar la situació de les víctimes del tràfic entre les persones refugiades i migrants que sol·liciten asil a la UE a través de la detecció primerenca i assistència especialitzada. Està finançat per AMIF i combina socis especialitzats amb l’experiència, la presència geogràfica i les xarxes necessàries en un consorci format per ARSIS (Grècia), BeFree (Itàlia), Dedalus (Itàlia), IRC Alemanya, Proyecto Esperanza (Espanya), SICAR. cat (Espanya) i STOP (Alemanya).