Justice at last: sessió de treball conjunt Viena

img-20180607-wa0000-2

Aquesta setmana, en qualitat de partners, part de l’equip jurídic de SICAR cat s’ha desplaçat fins a Viena per assistir a una nova sessió de treball de Justice at Last, projecte europeu sobre l’accés a la indemnització per a les víctimes de tràfic d’éssers humans i altres delictes, que lidera La Strada International.

Durant dos dies, l’Alba, una de les advocades de l’entitat, s’ha retrobat amb la resta de membres de Justice at Last: Associació Animus, de Bulgària, La Strada, de la República Txeca, KOK, d’Alemanya, LEFÖ, d’Àustria , FairWork, dels Països Baixos, MRCI, d’Irlanda, Adpare, de Romania, Open Gate / La Strada, de Macedònia, ASTRA, de Sèrbia i les companyes de Proyecto ESPERANZA.

Conjuntament, han treballat en grups focals aspectes relacionats amb l’accés a indemnització com els procediments legals, els mecanismes de derivació (referral) nacional i transnacional i les necessitats de les víctimes. A més, han posat en comú els resultats de la fase d’investigació prèvia, durant la qual cada soci va identificar i va analitzar demandes d’indemnització.

Convidats per SICAR cat i Proyecto ESPERANZA, també han assistit als grups de treball Fernando Rodríguez i Pilar Izaguerri, ambdós fiscals d’estrangeria de Barcelona, Carolina Villacampa, professora de Dret Penal de la Universitat de Lleida, i Carmen Delgado, magistrada i lletrada cap de la Secció d’Igualtat i Violència de Gènere del Consell General del Poder Judicial. Al maig, part d’aquests professionals relacionats amb la reclamació de la compensació per a víctimes ja van formar part del grup focal que va organitzar SICAR cat a Barcelona.

Després d’aquesta trobada, Justice at last seguirà aprofundint en els seus objectius:

  • Avaluar quin és l’abast real de l’accés al règim d’indemnització de les víctimes de tràfic de persones i d’altres delictes.
  • Millorar l’accés a la compensació per a les víctimes de tràfic d’éssers humans i altres crims i així garantir que la legislació de la UE sobre el dret a la compensació s’implementi correctament a nivell nacional.
  • Dotar de coneixements i habilitats professionals per reclamar i oferir assistència per obtenir una indemnització per a les víctimes de tràfic de persones i altres delictes.
  • Crear, entre professionals, responsables de les polítiques, proveïdors de serveis i les víctimes de tràfic de persones i d’altres delictes, consciència sobre els mecanismes més eficaços per a la protecció de les víctimes i l’accés a la compensació

Pots ampliar la informació 👉 https://www.adoratrius.cat/?p=9408 

ueAquest projecte està finançat pel Programa de Justícia de la Unió Europea (2014-2020). El contingut d’aquest lloc web representa les opinions de l’autor únicament i és la seva única responsabilitat. La Comissió Europea no accepta cap responsabilitat per l’ús que pugui fer de la informació que conté.