Cultivem el benestar

Els tallers de manualitats permeten treballar l’atenció, l’aquí i l’ara, a més d’estimular la creativitat, tan fonamental a l’hora de resoldre conflictes, situacions imprevistes, ..


Conscients que el tràfic de persones ha estat una experiència traumàtica per a les víctimes d’aquest delicte, aquestes activitats grupals, en un ambient distès, contribueixen a la connexió amb el present i amb emocions més reconfortants que generen benestar en les persones que atén SICAR cat.


El tràfic d’éssers humans té un efecte en el nostre sistema d’alertes, genera por i inseguretat. Des de l’equip educatiu fem servir els tallers com a recursos que ajuden a les dones a recompondre, a centrar-se en el moment actual.

Andrea, educadora social de SICAR cat

En aquesta mateixa línia, el projecte europeu PHIT (Psychological Health Impact of THB for sexual exploitation on female victims), en el qual vam participar com a entitat especialitzada, després de l’anàlisi de 45 històries de vida de víctimes de tràfic de persones, algunes de les quals d’usuàries de SICAR cat, va concloure, per exemple que:


  • 6 de 10 supervivents de tràfic amb fins d’explotació sexual pateixen algun tipus de trastorn, sobretot ansietat o estrès posttraumàtic.
  • Un 9% té depressió i pànic.
  • La presència de patologies augmenta a mesura que passen més temps atrapades en les xarxes de tràfic.