Conèixer per transformar III: Explotació laboral en servei domèstic

SICAR cat presenta avui una nova entrega de la sèrie d’estudi de casos de tràfic de persones amb fins d’explotació infradetectats a Espanya, a través de la Margarita, una dona originària de Filipines que va patir tràfic amb fins d’explotació laboral en el servei domèstic.

La seva situació laboral a origen era molt complicada i tenia greus dificultats econòmiques. A través d’agències de treball, va decidir buscar feina a l’estranger i, en vàries ocasions, va treballar amb contracte com a treballadora de la llar interna en altres països. No obstant, una oferta va ser un parany i va esdevenir víctima de tràfic d’éssers humans.

#TambeEsTrafic

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, SICAR cat , al llarg d’aquestes setmanes, publicarà nous estudis de casos que il·lustren aquestes altres formes d’explotació que també tenen lloc a Catalunya. Amb el hashtag #TambeEsTrafic es podrà fer seguiment de la seva difusió a les xarxes socials.

La iniciativa vol sensibilitzar sobre aquelles finalitats de tràfic d’éssers humans que es donen al nostre país i que atén però que romanen ocultes, per garantir la protecció de totes les víctimes i el seu accés a drets