Castanyada 2020

La pandèmia del coronavirus està modificant, en general, la manera en què ens relacionem. Per exemple, en els últims mesos, SICAR cat, entre d’altres mesures, prescindeix de celebracions grupals per motius de seguretat.


Aquest cap de setmana, a Catalunya, es festeja la Castanyada, i a SICAR cat, enguany les unitats familiars gaudiran d’un petit lot per celebrar, en família, aquesta tradició de la societat d’acollida.


Panellets, moniatos i castanyes han estat els productes que les educadores de referència han portat a les famílies monomarentals ateses en el projecte. Sens dubte, els petits i petites de la casa són els que més ho gaudiran.


Com a part de la seva missió, SICAR cat compta amb un projecte d’atenció integral específic adaptat a la realitat de les unitats familiars.


Les unitats familiars són aquelles famílies monoparentals víctimes de tràfic d’éssers humans. Estan compostes per una dona i els seus fills i filles menors a càrrec que es troben en territori


Durant el 2019, SICAR cat va donar resposta a 19 unitats familiars, 13 de les quals en seguiment de l’any anterior.


L’apartat 2 de l’article 59 bis de la L.O. 4/2000, d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, preveu la seguretat i protecció de la víctima i dels seus fills menors d’edat o amb discapacitat, que es trobin a Espanya en el moment de la identificació