#TambeEsTrafic, bona pràctica en transformació digital

El projecte Speaking Out: #TambeEsTrafic, de SICAR cat i Proyecto Esperanza, ha estat reconegut i inclòs com a bona pràctica al Libro Blanco de la Transformación Digital del Tercer Sector de la Fundació Telefònica. Aquest llibre, que es va presentar a Madrid el passat 4 de maig, pretén ser una guia bàsica perquè les entitats socials emprenguin el camí cap a la transformació digital de la seva acció social.

La publicació parteix de la pròpia experiència de les entitats socials en l’aplicació de la tecnologia a la seva intervenció amb les persones titulars de drets amb què treballen, la comunicació interna i externa i la coordinació interna, amb donants, voluntariat etc. A més, s’hi inclouen experiències com #TambeEsTrafic, que il·lustren de manera concreta el valor afegit i diferencial de la tecnologia a l’acció social.


Speaking Out: #TambeEsTrafic es va posar en marxa entre el juliol del 2019 i el juny del 2021. El seu objectiu general va ser augmentar el coneixement i la sensibilització sobre formes d’explotació a dones i nenes que encara romanen ocultes i invisibilitzades, especialment el tràfic amb finalitats d’explotació en el treball de la llar, el tràfic per a matrimonis forçats i el tràfic per a la criminalitat forçada.

Actualment Proyecto Esperanza i SICAR cat desenvolupen una segona part d’aquest projecte, que continuarà fins a finals del 2022.