Eskade, de taller a projecte pilot prelaboral

Hi ha moments que és possible que ens costi veure-ho, però el coronavirus també ha portat coses positives, com l’enginy i la creativitat, especialment durant el confinament domiciliari de la passada primavera.


A SICAR cat, durant aquelles setmanes, les dones van participar en diversos tallers i un d’ells va ser el de sabons naturals artesanals. El que va començar com una simple activitat per millorar la salut psicoemocional en temps de confinament ha evolucionat, fins a tal punt, que s’ha convertit en un projecte pilot d’autoocupació prelaboral.


Què és sabons Eskade

Sabons Eskade és una bonica iniciativa col·lectiva d’un grup d’usuàries participants al taller de sabons naturals. L’activitat puntual va agradar tant que van decidir convertir-la en un taller habitual, amb una dedicació setmanal que avui segueix.


El nom de la marca, ESKADE, respon a les inicials dels noms de les seves creadores i cadascuna d’elles té un paper diferent en l’organització interna de el projecte.


Els ingredients naturals (civada, mel, romaní, ..) i els olis essencials són la base de les diferents creacions, fetes totes amb molta cura i tenint en compte les propietats del producte.


Per exemple, l’ingredient principal del sabó Pell Fresca és el cogombre, que hidrata, remineralitza i protegeix la pell. A més, elimina l’excés de greix i combat l’acné.


Mitjançant aquesta iniciativa les dones estan entenent millor com funcionen les finances de l’empresa, què és un pla de viabilitat, la facturació, … i fins i tot han elaborat un petit pla de màrqueting i comunicació.


Compten amb tríptics descriptius i packing i, en dues rondes, fins i tot per skype, han presentat a l’equip professional aquesta iniciativa amb la qual estan tan entusiasmades. A més, han avançat que estan treballant en noves creacions que volen tenir llistes abans de Nadal.


El treball en equip, comunicar-se amb les companyes, desenvolupar la creativitat i la paciència, reinventar, lideratge i organització, gestionar el correu electrònic, excels, .. són alguns dels molts aprenentatges que ens emportem. Però, sobretot, hem après a superar pors i inseguretats, a creure en nosaltres mateixes i en tot el que fem i podem aconseguir.

Equip d’Eskade