Conèixer per transformar VII: Criminalitat forçada

SICAR cat ofereix avui una nova entrega de la sèrie d’estudi de casos de tràfic de persones amb fins d’explotació infradetectats a Espanya, a través de la Nomusa, una dona originària de Namíbia que va patir tràfic amb fins de criminalitat forçada. Prèviament, és víctima de matrimoni forçat però aconsegueix fugir.

Sense cap xarxa de suport, un home li ofereix fer les tasques de la llar de casa seva i ajuda per buscar feina com a
cambrera en un restaurant. Na Nomusa creu que és una bona oportunitat laboral i accepta l’oferta. Amb aquest home, viu en dues ciutats diferents de Sudàfrica i es traslladen, finalment, a Pretòria. Finalment, és obligada a traficar amb drogues durant molts anys.

#TambeEsTrafic

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, SICAR cat , al llarg d’aquestes setmanes, publicarà nous estudis de casos que il·lustren aquestes altres formes d’explotació que també tenen lloc a Catalunya. Amb el hashtag #TambeEsTrafic es podrà fer seguiment de la seva difusió a les xarxes socials.

Amb l’estudi de casos es vol sensibilitzar sobre aquelles finalitats de tràfic d’éssers humans que es donen al nostre país i que atén però que romanen ocultes, per garantir la protecció de totes les víctimes i el seu accés a drets.