Conèixer per transformar VI: Criminalitat Forçada

SICAR cat presenta avui el sisè cas de la sèrie d’Estudi de casos de tràfic de persones amb fins d’explotació infradetectats a Espanya, a través de la Raluca una dona de Romania que va patir tràfic amb fins d’explotació en criminalitat forçada i, posteriorment, explotació sexual en prostitució.

Després d’abandonar l’internat, la Raluca inicia una relació de parella amb l’Andrei. Quan porten més de mig any junts, ell la convenç per anar a viure a Espanya i així poder guanyar diners de cara al seu futur. Un cop a destí, s’allotgen a casa d’un matrimoni romanès. Aquesta parella s’encarrega de cobrir les despeses del viatge, de manera que contrauen un deute amb el matrimoni que s’ha de saldar mitjançant l’explotació.

#TambeEsTrafic

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, SICAR cat , al llarg d’aquestes setmanes, publicarà nous estudis de casos que il·lustren aquestes altres formes d’explotació que també tenen lloc a Catalunya. Amb el hashtag #TambeEsTrafic es podrà fer seguiment de la seva difusió a les xarxes socials.

La iniciativa vol sensibilitzar sobre aquelles finalitats de tràfic d’éssers humans que es donen al nostre país i que atén però que romanen ocultes, per garantir la protecció de totes les víctimes i el seu accés a drets.