Conèixer per transformar II: Explotació laboral en servei domèstic

Els casos de tràfic de persones amb fins d’explotació laboral en servei domèstic, la criminalitat forçada, els matrimonis forçats,… es mantenen infradetectats a Espanya. Tant experts com organismes internacionals han mostrat la seva preocupació al respecte.

Segons Nacions Unides, una de cada tres víctimes detectades va ser traficada per a treballs forçats, i el 7% de les víctimes detectades ho va ser per a tràfic de persones amb altres fins d’explotació.

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, SICAR cat , al llarg d’aquestes setmanes, publicarà nous estudis de casos que il·lustren aquestes altres formes d’explotació que també tenen lloc a Catalunya. Amb el hashtag #TambeEsTrafic es podrà fer seguiment de la seva difusió a les xarxes socials.

Es vol sensibilitzar sobre aquelles finalitats de tràfic d’éssers humans que es donen al nostre país i que atén però que romanen ocultes, per garantir la protecció de totes les víctimes i el seu accés a drets.

El cas d’avui narra la història de la Najat, una dona marroquina que va ser explotada laboralment en servei domèstic. El seu nom s’ha modificat així com alguns detalls de la seva història, per tal de preservar-ne l’anonimat.