Conèixer per transformar IV: Criminalitat forçada

SICAR cat presenta un nou cas, en el qual se sobreposen dues finalitats d’explotació. Per una banda, l’explotació sexual i per l’altra, la criminalitat forçada.

La Mercy, natural de Nigèria, tenia una situació a origen molt precària però una dona va oferir-li la possibilitat de viatjar a Europa i treballar. Davant la manca d’expectatives de futur, na Mercy va acceptar la proposta i, abans de marxar, es va sotmetre a un ritual de vudú en el que va jurar fidelitat.

Des de que va marxar de Nigèria fins que va arribar a Espanya, va travessar diversos països i va fer un trànsit molt complicat, en condicions molt extremes, acompanyada del seu fill i d’altres dones que no coneixia a les que probablement els hi esperava la mateixa sort que a ella, ser explotada.

#TambeEsTrafic

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, SICAR cat , al llarg d’aquestes setmanes, publicarà nous estudis de casos que il·lustren aquestes altres formes d’explotació que també tenen lloc a Catalunya. Amb el hashtag #TambeEsTrafic es podrà fer seguiment de la seva difusió a les xarxes socials.

Amb l’estudi de casos es vol sensibilitzar sobre aquelles finalitats de tràfic d’éssers humans que es donen al nostre país i que atén però que romanen ocultes, per garantir la protecció de totes les víctimes i el seu accés a drets.