Conèixer per transformar V: Criminalitat Forçada

La Nelly és una dona peruana que, davant d’una situació d’extrema necessitat econòmica, penja al seu perfil de Facebook i en altres pàgines del seu país la seva necessitat de trobar amb urgència una feina, del que sigui, i publica el seu número de telèfon.

Al cap de pocs dies, una persona desconeguda la truca i li comenta que volen entrevistar-la, que tenen una feina per a ella. Quan pregunta de què es tracta l’interlocutor comenta que a l’entrevista li donarà els detalls.

Sense pensar-s’ho, la Nelly acut a l’entrevista. La rep un home suposadament estranger, vestit de manera molt formal i amb un discurs seriós. Sembla de fiar. Li explica que treballa en una empresa farmacèutica que proveeix medicaments a metges europeus ja que les medicines peruanes, a nivell de matèries primes i de producció, són molt més econòmiques que les europees.

L’home comenta que treballen amb un hospital que necessita uns components per a fer un nou medicament i la Nelly hauria de transportar el producte a canvi de 4000€. Tenint en compte la seva situació familiar, ella accepta. Què va passar després?

#TambeEsTrafic

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, SICAR cat , al llarg d’aquestes setmanes, publicarà nous estudis de casos que il·lustren aquestes altres formes d’explotació que també tenen lloc a Catalunya. Amb el hashtag #TambeEsTrafic es podrà fer seguiment de la seva difusió a les xarxes socials.

Amb l’estudi de casos es vol sensibilitzar sobre aquelles finalitats de tràfic d’éssers humans que es donen al nostre país i que atén però que romanen ocultes, per garantir la protecció de totes les víctimes i el seu accés a drets.