Conèixer per tranformar VIII: Matrimonis forçats

SICAR cat presenta avui una nova entrega de la sèrie d’estudi de casos de tràfic de persones amb fins d’explotació infradetectats a Espanya, a través de lOana, una dona romanesa d’ètnia gitana que va ser víctima de tràfic de persones amb fins de matrimoni forçat.

Quan compleix 16 anys, els seus pares la venen, per 3.500 euros, a una família romanesa que viu a Espanya. L’obliguen a casar-se pel ritus gitano amb el Viorel, fill de la família, que té un any més que ella. Es tracta d’un matrimoni que no té validesa legal. A part, durant un any i mig, l’Oana és obligada a exercir la mendicitat i a vendre flors des de les 7 del
matí fins a les 12 de la nit.

#TambeEsTrafic

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, SICAR cat , al llarg d’aquestes setmanes, publicarà nous estudis de casos que il·lustren aquestes altres formes d’explotació que també tenen lloc a Catalunya. Amb el hashtag #TambeEsTrafic es podrà fer seguiment de la seva difusió a les xarxes socials.

Amb l’estudi de casos es vol sensibilitzar sobre aquelles finalitats de tràfic d’éssers humans que es donen al nostre país i que atenen a SICAR cat però que romanen ocultes, per garantir la protecció de totes les víctimes i el seu accés a drets.