8M: ‘Con fuerza regresé’

Amb el títol ‘Con fuerza regresé’*, dones supervivents de tràfic de persones en procés de recuperació a SICAR cat han confeccionat una cançó reivindicativa acompanyada d’un vídeo, en el marc de les celebracions del Dia de les Dones.

Tot i que la cançó compta amb una veu principal, durant el procés de composició de la lletra, la cantant va tenir molt clar que volia escriure una cançó per a totes les dones, més enllà de les que, com ella i les seves companyes de recurs, han patit tràfic déssers humans.

Ella es va inspirar en la seva història de vida però també va recollir vivències d’altres supervivents que es troben a SICAR cat, amb les quals comparteix el dia a dia. Quan va tenir llesta la lletra, va presentar la cançó a les companyes i fins i tot la va traduir a l’anglès perquè aquelles dones que encara no s’han familiaritzat amb el castellà i el català poguessin comprendre el missatge que contenia.

Després de la presentació, el nivell d’entusiasme va anar pujant al grup i van considerar acompanyar la potent lletra amb un vídeo amb idees col·lectives, el resultat de les quals, de més de 3 minuts, s’ha presentat avui 8 de març a l’equip de SICAR cat i a la ciutadania en general.

Aquesta iniciativa, que va sorgir al taller de gènere on usuàries i educadores socials treballen setmanalment diversos aspectes relacionats amb aquesta temàtica, ha suposat donar continuïtat a una activitat semblant que va tenir lloc el passat 25 de novembre, en què les dones van cantar de manera col·lectiva Canción sin miedo‘, de Vivir Quintana.

Que les pròpies supervivents liderin aquest tipus d’activitats suposa per a elles un gran pas en el seu camí cap a l’apoderament i reconèixer-se a elles mateixes com a impulsores d’aquells canvis que volen veure a la societat:

Aquesta cançó ens ha permès expressar els nostres sentiments a través de la música, la pintura, la reflexió i les trobades entre nosaltres”

Dones supervivents de tràfic de persones

Aquesta cançó està inspirada en I don’t wanna be you anymore, de na Billie Eilish