Trobada del Justice at Last a Brussel·les

Alba, en representació de SICAR cat, va assistir els dies 27 i 28 de maig a Brussel·les al seminari internacional d’intercanvi que va organitzar Justice at Last, projecte europeu sobre l’accés a la indemnització per a víctimes de crims.

Durant dos dies, al voltant de 80 participants de diferents àmbits i països van aprofundir en aspectes com els procediments legals i els mecanismes de cooperació per reclamar una indemnització, en el context de la cooperació transfronterera.

SICAR cat, com a entitat sòcia del projecte europeu, va convidar al seminari a na Marta Escribano, fiscal de Terrassa i na Laura Mirabet, advocada de UTEH (Unitat Municipal contra el tràfic d’éssers humans de Barcelona).

Aquesta activitat forma part de la segona línia de treball del projecte, centrada en la formació i capacitació de professionals, que es va iniciar a Praga al desembre de 2018, amb una formació de formadors i s’ha estès fins a finals de maig de 2019. A Barcelona la formació ser desenvolupar l’ICAB.

Després del seminari, les diferents entitats participants al Justice at Last es van reunir, de manera interna, per definir l’última fase del projecte, que acabarà amb la difusió d’una campanya d’informació a nivell europeu, que es replicarà a nivell nacional.