Nou informe anual del GRETA

reportgretaEl GRETA, el grup d’experts d’acció contra el tràfic d’éssers humans del Consell d’Europa, ha publicat el seu setè informe anual, que recull el conjunt d’activitats que realitzades durant el 2017, així com quin és l’abast aproximat a Europa d’aquest delicte que afecta tant a homes, dones,nens i nenes.

Segons l’informe, a Bèlgica, Xipre, Geòrgia, Portugal, Sèrbia i Regne Unit el tràfic de persones amb fins d’explotació laboral ha augmentat de manera considerable, una tendència, en menys grau, extensible a la resta de països avaluats entre els quals es troba Espanya.

Tot i que les xifres oficials no reflecteixen la magnitud real d’aquesta greu violació de Drets Humans, el GRETA destaca que, en alguns països, el tràfic de persones amb fins d’explotació laboral, les víctimes del qual són principalment homes, ha superat fins i tot el tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual.

Els homes, sovint, són víctimes d’explotació en sectors com l’agrícola, la construcció i la pesca, mentre que les dones, acostumen a ser explotades en entorns més aïllats, afegeix el GRETA.

D’altra banda, les últimes tres memòries anuals de SICAR cat evidencien una diversificació de fins d’explotació de les persones ateses. L’any passat va tenir 6 casos de tràfic de persones amb fins d’explotació laboral, cap el 2016 i 1 el 2015.