Micaela: La indignació compromesa

Un any més celebrem la vida i el compromís de Maria Micaela, una dona a qui avui volem felicitar i destacar per l’itinerari personal recorregut: de la indignació al compromís.
Sensibilitat i indignació compromesa, cap a situacions de vulnerabilitat i exclusió de la dona del s. XIX són característiques significatives en Micaela.

Transformada i inspirada per una profunda experiència mística, va veure la injustícia, es va indignar i es va comprometre en la lluita per canviar la realitat des del seu tarannà humanitari i la seva vocació de servei. Potser avui, anomenaríem la seva manera de ser i estar en la realitat, activisme polític i humanitari a favor dels drets de les dones. En el seu itinerari podem destacar dos punts d’inflexió:

La trobada amb la jove del xal, que la va indignar en el més profund del seu ser dona, la va commocionar de tal manera que, a partir d’aquell moment, no va poder deixar de sentir amb i comprometre’s amb dones ferides en la seva dignitat i en la seva vida.

L’experiència de la Pentecosta, la segona trobada vital, en aquest cas amb el DÉU de la VIDA que la va seduir de tal manera que va RESOLDRE complicar-se i comprometre’s de per vida per ELL i amb les dones vulnerabilitzades del S. XIX.

La memòria i la presència de Micaela, lluny de perdre en el temps, tornen a vibrar en cadascuna de nosaltres, dones com ella i en cada persona que, des de la nostra indignació, anem fent passes de denúncia davant de les injustícies i misèries del nostre temps.

Agraïm el do de la vida de Maria Micaela, el seu compromís en la lluita per la defensa dels drets humans, així com el compromís de cada persona que en el nostre món viu una indignació activa, a l’estil de Jesús, i un compromís a favor de la VIDA, sobretot de la vida més amenaçada.