Més enllà de les paraules

La nostra companya Anna ens fa arribar aquesta reflexió:

Una de les nostres funcions és acompanyar les dones en l’aprenentatge de l’idioma. En algunes ocasions, ens trobem amb dones que la primera experiència educativa és en el context de SICAR cat. En aquests casos, suposa aprendre l’idioma des de la base, coneixent cada lletra i els seus sons. És un procés lent que requereix de temps i molt d’esforç. Ens sembla important recordar que les forces no són les mateixes quan parlem d’una persona que acaba de sortir d’una situació d’explotació i que està en un procés de recuperació.

Aquest Nadal hem rebut un regal molt, molt especial, d’una dona valenta i lluitadora que no va tenir les mateixes oportunitats que jo. Recordo que per a mi, de petita, anar a l’escola suposava una obligació que em restava temps de joc, en canvi, per a ella, un luxe que la seva família no podia assumir.

Després d’anys esforçant-se a aprendre, ens escriu una carta de la seva pròpia mà i ens la llegeix en persona. Mentre ho fa s’emociona, igual que totes nosaltres. Emocionades vam celebrar el seu assoliment i admirem la seva capacitat d’agraïment malgrat tot el sofriment que porta amb si.

Gràcies per les teves paraules, valent!

 

 

img_20180102_200919