El voluntariat internacional de l’Amari

L’ Amari és una estudiant nord-americana de 20 anys que ha fet un voluntariat de dos mesos a SICAR cat.

Aquesta setmana ja torna al seu país, però, abans de marxar, ha volgut oferir a un grup de dones ateses a SICAR cat, un workshop sobre Estats Units i els principals moviments socials que han tingut lloc, alguns, a dia d’avui, encara vigents.

Durant una tarda, la voluntària va compartir amb les usuàries i algunes professionals, en to d’humor, curiositats sobre el seu país i va generar un debat sobre feminisme. A més, com a berenar, també va portar alguns productes típics desconeguts per a la majoria, com refrescs de sabors i colors ben curiosos.

D’altra banda, l’Amari també va presentar a l’equip professional de l’entitat el COI (Country of origin information) de Nigèria, que ha elaborat durant aquestes setmanes i que esdevindrà de gran utilitat, especialment per argumentar les sol·licituds de protecció internacional de víctimes de tràfic d’aquest país.

El COI és una eina que permet aportar informació sobre la situació política, social, cultural, econòmica i de drets humans dels països d’origen.

En els últims anys la majoria de dones que atén SICAR cat provenen Nigèria, especialment de l’Estat d’Edo, amb capital a Benín City.