Conèixer per transformar XI: Mendicitat Forçada

SICAR cat ofereix avui una nova entrega de la sèrie d’estudi de casos de tràfic de persones amb fins d’explotació infradetectats a Espanya, a través de la història de l’Andreea, una dona romanesa que va ser traficada amb fins de mendicitat forçada a la ciutat de Lleida.  

Ja a origen la situació de l’Andreea era molt precària i de gran vulnerabilitat econòmica fins al punt que no tenia una llar fixa on viure. De tant en tant, feia algun treball de neteja i dormia a l’habitació on es guarden els productes per netejar. No obstant, una coneguda li proposa viatjar a Catalunya per treballar i així poder millorar les seves opcions de futur .

#TambeEsTrafic

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, SICAR cat , al llarg d’aquestes setmanes, publicarà nous estudis de casos que il·lustren aquestes altres formes d’explotació que també tenen lloc a Catalunya. Amb el hashtag #TambeEsTrafic es podrà fer seguiment de la seva difusió a les xarxes socials.

Amb l’estudi de casos es vol sensibilitzar sobre aquelles finalitats de tràfic d’éssers humans que es donen al nostre país i que atenen a SICAR cat però que romanen ocultes, per garantir la protecció de totes les víctimes i el seu accés a drets.