Conèixer per tranformar X: Matrimoni Forçat

SICAR cat presenta avui una nova entrega de la sèrie d’estudi de casos de tràfic de persones amb fins d’explotació infradetectats a Espanya, mitjançant lAminata, una dona de Senegal que va patir tràfic amb fins de matrimoni forçat.

L’Aminata viu a origen amb la seva mare, malalta de càncer, en una habitació llogada. A causa de la malaltia, la seva mare mor. Un home assegura a l’Aminata que ell va pagar el tractament mèdic de la seva mare i li ensenya una carta manuscrita per aquesta en la qual reconeix que té un deute per les medicines contra el càncer que prenia. En la mateixa carta, la mare diu que si no paga en un termini de 4 mesos els diners que deu a aquest home, es compromet a donar la seva filla en casament, l’Aminata, per saldar el deute.

#TambeEsTrafic

Gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, SICAR cat , al llarg d’aquestes setmanes, publicarà nous estudis de casos que il·lustren aquestes altres formes d’explotació que també tenen lloc a Catalunya. Amb el hashtag #TambeEsTrafic es podrà fer seguiment de la seva difusió a les xarxes socials.

La iniciativa vol sensibilitzar sobre aquelles finalitats de tràfic d’éssers humans que es donen al nostre país i que atén però que romanen ocultes, per garantir la protecció de totes les víctimes i el seu accés a drets.