Acompanyem la marentalitat

Part de l’equip educatiu de SICAR cat acompanya les unitats familiars, aquelles famílies monomarentals víctimes de tràfic d’éssers humans. Aquestes estan compostes per una dona i els seus fills i filles menors a càrrec que es troben a territori.

Aquests dies han estat treballant les emocions i la metodologia emprada s’ha adaptat a cada dona. Per exemple, una ha fet servir un material més gràfic, amb aquelles imatges que per a ella representen cada emoció. D’aquesta manera, ha pogut posar nom a com se sent i, alhora, aquest exercici pot ajudar-la a identificar les emocions dels fills. En canvi, una altra de les mares ha treballat amb un llibre que ella mateixa va suggerir, Educar sense perdre els nervis, de Tania García.

A més, totes les unitats familiars s’han familiaritzat amb l’ús del Pot de la Calma, de la metodologia Montessori. Primer, l’equip educatiu va explicar a les mares aquesta eina que pot ajudar a calmar els fills i filles quan es trobin molt enfadats i també a elles.

Amb tota la informació, les mares i els seus fills i filles van fer en equip el seu propi pot de la calma, amb aigua, cola, purpurina,… i tots ells van gaudir d’aquesta activitat en família. Ara toca posar-ho en pràctica amb l’acompanyament de l’equip educatiu.